Podświetlenie klawiatury

Siemaneczko mordki moje kochane :blush:

Od razu widać, że nie było mnie tu chu chu albo i dłużej :man_tipping_hand: Z tej okazji postanowiłem pomęczyć was trochę :smiling_face_with_horns: Albo to przez dzień czekolady :thinking: Za mocno weszła trochę :sweat_smile: Nie bijcie jeśli coś popierdzielę bo jakkolwiek lata temu nie ogarniałem tak obecnie nie ogarniam bardziej :rofl: Ale do rzeczy nim całkiem z równowagi wyprowadzę :upside_down_face:

Mam problem z podświetleniem klawiatury na KDE - nie działa :zany_face:

I to jest cały konkret :see_no_evil_monkey: Natomiast wiem, że jakbym tutaj postawił kropkę to byłoby to wróżenie z fusów totalne, więc teraz garść informacji dla wytrwałych :grinning_face_with_smiling_eyes:
Klawiatura jakże premium marki - Trust :grinning_face_with_smiling_eyes: To jest jakiś Gamezone czy coś takiego, prościej by było jakbym napisał model, ale pudło już na wysypisku bo kupiłem ją jakieś 2 lata temu czy coś :thinking: Podświetlenie uruchamiane Scroll lockiem natomiast taakkk…

… Obecnie nie używam Manjaro :sweat_smile: Długa to historia jest, postaram się streścić do niezbędnego minimum :sweat_smile: Skakało mi się po przeróżnych dystrybucjach, ostatnio dłużej zatrzymałem się na MX-ie i tam miałem rzecz jasna identyczny problem, ale jakaś dobra dusza podsunęła mi parę kodów, parę skryptów i hula. Od jakiegoś czasu znów zacząłem bawić się w remonty na kompie i przez chwilę też miałem Manjaro, które nie wiem jakim cudem popsuło mi wszystkie dyski i z miesiąc czasu musiałem je ratować, a ostatnio jak próbowałem ponownie zainstalować Manjaro to nie mogłem bo nie :rofl: ISO uznało, że nie będzie bootować i co mu zrobisz… I tak wylądowałem na Garudzie :sweat_smile: I to jest obecnie mój system choć nie wiem jak długo bo drę włosy z głowy przy niektórych pierdołach a mam już ich mało, w sensie włosów :old_man:

No dobra… Mam jeszcze co rwać :sweat_smile: Tak czy inaczej pomyślałem sobie, że skoro podobnie jak Manjaro opiera się o Arch to być może pomożecie mi ogarnąć trochę tego wyskubanego orła :sweat_smile: Dzięki za wsparcie i wyrozumiałość :hugs: :beer_mug: