Cześć, miałem problem z uruchomieniem TurtleWoW na GT710, chyba po aktualizacji sterownika NVIDIA do 470 który nie wspiera Vulcan 1.3, więc logi i strona Vulcan pokazały mi, że 470 nie obsługuje 1.3, tylko 1.2. Wcześniej gra działała normalnie, wprawdzie tylko na Heroicu się odpalała. Zacząłem grzebać w necie i dongreadowałęm niby sterownik do 46x , no i zaczęły się problemy. W menedżerze podczas próby reinstalacji wywala komunikat “usunięcie libxnvctrl-470xx uszkodzi zależność ‘libxnvctrl’ wymaganą przez xfce4-sensors-plugin”, NVIDIA-SMI →NVIDIA-SMI has failed because it couldn’t communicate with the NVIDIA driver. Make sure that the latest NVIDIA driver is installed and running.
Zacząłem szukać tutaj problemu, instalować różne rzeczy, headery, ale nie radzę sobie z tym. System działa, ale w 1024x768 i jakby widzi, ale nie widzi sterownika.
Instalowanie poprzez sudo bash NVIDIA -Linux-x86_64-470.256.02.run, kończy się komunikatem: You appear to be running an X server; please exit X before, wchodzę więc w ten tryb i komunikat jest ten sam.
Proszę o poradę, ew. czy można przeinstalować Manjaro z instalki USB bez utraty danych.
Dziękuję.
installing
uname -r
6.12.61-1-MANJARO