6-cio pak ? Uuu kolega Azja chleje jak dziki… ale ja to rozumiem bo ja też tak chleje
.
@warsztat-dom -> nie chleję tylko smakuję. Poza tym, cenię swój czas. Sześciopak za wiersz, ma być ceną zaporową, tak aby zaktywizować @lcoyote (bez urazy) do większej uwagi przy edycji postów.
Znalazłem odpowiedz na problem z montowaniem dysku. Miałem obudowę do tego dysku z USB 2.0
Teraz kupiłem dwie obudowy z portami USB 3.0
oraz z kablami jak na załączonych fotkach i wszystko śmiga.
EDIT: w sklepach często jeszcze są w sprzedaży obudowy do dysków (i obudowy z dyskami) z zastosowanymi złączami USB 2.0 (oby wyprzedać stary sprzęt) a więc zwracajmy uwagę na rodzaj portu. To podobnie jak z akcją «Black Friday» iluzoryczne obniżanie cen.
W takim razie, problem leżał w elektronice dysku lub kablu. Stary, a głupi - od razu powinienem zapytać o kabel i zasugerować testy z innym. Informacja o przerywaniu połączenia w trakcie kopiowania wyraźnie, to sugerowała. A to, że na tym samym kablu, ale z innym działa - niczego nie mówi. Druga w kolejności jest elektronika. Ale nie standard (USB2/3).
Cienkie przewody w kablu powodują spadki napięć i dysk się w końcu resetuje, na dodatek
USB3 ma zwiększoną wydajność prądową do 900mA (USB2 500mA).
słuchaj dobry ekran na kablu to wszędzie wszystko dobrze będzie działać…
pamiętam czasy pierwszych kablówek na moim osiedlu ( osobiście nie mając kablówki oglądałem wszystkie kanały jakie mieli w ofercie - co prawda w gorzej jakości ale za free ) a jak zaczęli wymieniać kable na porządne po 2 latach to i free kablówka się skończyła… ( tak ciekły stare kable )
trochę off top ale…