Już dwa dni tak
A klikałeś tę strzałkę w prawym dolnym rogu? Może tam wśród tych komunikatów wyświetla się jakiś błąd.
Możesz spróbować zainstalować ten pakiet w trybie tekstowym:
pamac build libreoffice-dev-pl | tee instalacja-libreoffice-raport.txt
I w razie wystąpienia błędów wkleić tutaj zawartość tego pliku tekstowego z raportem.
Tylko dopytam… co próbujesz zainstalować?
Spolszczenie do LibreOffice w wersji rozwojowej?
Jest jakiś powód dla którego budujesz Libreoffice z źródeł zamiast zainstalować już gotową paczkę z repozytoriów (libreoffice-fresh lub jeśli preferujesz starszą wersję to libreoffice-still)? Zbudowanie Libreoffice może trochę potrwać – raczej dłużej patrząc na rozmiar pakietu – nie podchodziłbym do takiej zabawy bez mocnego sprzętu, a nawet tam czas kompilacji może być liczony w godzinach.
Nie znam się tak bardzo, zobaczyłem że jest dostępna aktualizacja i kliłem, no i tak się stało
Tak jest napisane sprzątanie
Pojawiła się aktualizacja więc klikłem i tak to juz trwa dzień
Jak się nie znasz, to po co w ogóle instalujesz rzeczy z AUR? Zwłaszcza takie krowy jak rozwojowa (developerska) wersja LibreOffice.
W normalnych repozytoriach masz dostępne LibreOffice (patrz to co napisał @Tomek).
sudo pacman -S libreoffice-fresh
Menadżer pakietów pokazuje że są dostępne aktualizację, a że lubie mieć system aktualny to klikam zainstaluj, stało się jak się stało, myslałem że to jakiś błąd, po ponownym uruchomieniu zaznaczę ignoruj i po sprawie, przepraszam za zamiesznie.
Pozdrawiam
Sugerowałbym jednak zastąpić ten pakiet - który nie pochodzi z oficjalnych repozytoriów Manjaro - normalnym pakietem LibreOffice, który będzie Ci się zawsze bezproblemowo i szybko aktualizował.
Po co zostawiać sobie syf w systemie…
Tak też zrobię, dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam