Czy istnieje plugin do xfce4, który dodaje boczny panel jak w Budgie, na którym wyświetlają się powiadomienia?
Nie widziałem i nie słyszałem o czymś takim. Ale możesz zainstalować sobie Manjaro z Budgie.
Witaj na forum.
Witam
Dzięki, ale wybrałem XFCE bo najbardziej mi odpowiada. Brakuje mu co prawda paru rzeczy ale da się żyć. Jak się kiedyś będę nudził, to może napiszę sobie taki plugin
A można gdzieś zobaczyć ten panel w Budgie z powiadomieniami na screenshocie?
https://www.devpy.me/budgie-desktop-solus-minimal-clean-desktop-environment/
Tu są wszystkie screenshoty.
W uniwersum spod znaku myszy nie ma czegoś takiego. Musiałbyś szukać zewnętrznych programów, ewentualnie poszukaj czy ten panel powiadomień nie widnieje jako osobny komponent środowiska budgie, wtedy wystarczyłoby go zainstalować i jakoś zmusić XFCE do używania go. Ale to tylko moje domysły.
Dzięki za zainteresowanie. Niestety Raven to część Budgie Desktopa i nie da się zaimplementować w innym środowisku graficznym bez przepisywania kodu. Zacząłem robić przymiarki do napisania pluginu do xfce4, nie powinno to być skomplikowane. Raven jest napisany w vala, ja próbuje to ogarnąć w C. Nawet już jakieś pierwsze sukcesy mam. Niestety api xfce działa inaczej niż jest w dokumentaji i są małe schody. Ale to temat na inny wątek, bo w tej sprawie kontaktuje się z devami xfce