W XFCE, w pakiecie alarm-clock-applet (z AUR) nie wyświetla mi się etykieta odliczania na pasku stanu, pomimo, że w preferencjach pakietu jest zaznaczona opcja: Wyświetl etykietę odliczania.
W pokrewnej wypowiedzi użytkownika tego pakietu, widzę info, że u niego w XFCE ta opcja działa bardzo dobrze (“works very well in xfce”).
Komentarze na Github sprzed 5 lat w stylu “u mnie działa” są raczej niewiele warte. Instalowałeś ten program z AUR, więc w pierwszej kolejności zaglądałbym właśnie w to miejsce. A tam widać, że parę dni temu zmieniły się zależności, więc przypuszczam, że wystarczy, że zaktualizujesz lub przebudujesz pakiet i problem zniknie
Ten pakiet mam zainstalowany od lat. Dawniej był tylko alarm dźwiękowy + powiadomienie.
Opcja Wyświetl etykietę odliczania, została dodana jakieś 2-3 lata temu, jednak nigdy nie pojawiała się u mnie etykieta odliczania na pasku stanu, więc domyślnie (chyba błędnie) założyłem, że nie ma tej funkcji w XFCE.
Ostatnio pakiet aktualizował się 2 dni temu.
Jednak skoro u kogoś to działało 5 lat temu, a ja wtedy (chyba) już miałem ten pakiet i nie widzę, zgłoszeń, że ta funkcja w XFCE nie działa, więc zakładam, że problem leży w moich ustawieniach XFCE.
Co wydaje mi się mało prawdopodobne, to że, przyczyną jest iż, nie mam zainstalowanych opcjonalnych zależności: gnome-control-center i playerctl (gdyż ich nie potrzebuję i nie chcę zbytnio zaśmiecać mojego XFCE).