Aktualizacja pojedynczego pakietu z repo Chaotic-AUR?

Czy znacie jakiś sposób, aby ustawić aktualizację pojedynczego pakietu z repo Chaotic-AUR, tak aby aktualizował się tylko ten jeden pakiet?

Pytam, gdyż pojawił mi się następujący problem:
Moja główna przeglądarka: Librewolf (pakiet librewolf-bin z AUR) ma ostatnio jakieś problemy.
W wątku z tym związanym znalazłem sugestię, aby (czasowo) skorzystać z paczki librewolf z Chaotic-AUR, która bazuje na pakiecie librewolf z AUR i nie ma z nią problemów.
Jednak po dodaniu repo Chaotic-AUR do systemu i pobraniu stąd paczki librewolf ( komendą pacman -S chaotic-aur/librewolf ), z którą rzeczywiście nie mam problemów, pojawiają się komplikacje/konflikty na linii pakiety z AUR ↔ pakiety z Chaotic-AUR, tj. dla innych pakietów, które wcześniej były zainstalowane z AUR, w przypadku gdy w Chaotic-AUR są nowsze wersje, system informuje o tych nowych pakietach do zaktualizowania (czego nie chcę robić, aby nie generować potencjalnych kolejnych konfliktów z Manjaro).

Ustaw coś w ten deseń w pacman.conf

Niestety w Manjaro z Pamac, dopisanie do pliku pacman.conf linii Usage = Sync Search daje ten sam efekt, który był bez tej linii, a który wcześniej opisałem, tj. dla innych pakietów, które wcześniej były zainstalowane z AUR, w przypadku gdy w Chaotic-AUR są ich nowsze wersje, Pamac informuje o tych nowych pakietach gotowych do zaktualizowania z Chaotic-AUR.

[chaotic-aur]
Include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist
Usage = Sync Search

A próbowałeś po prostu pobrać paczkę i zainstalować ją ręcznie?
Edit…
Pakiet librewolf-bin z AUR z tego, co widzę został dziś zaktualizowany więc może problem już jest rozwiązany

Ręcznie zawsze można zaktualizować z lokalizacji paczki w Chaotic-AUR, ale mi chodzi o automat.

Natomiast w Pamac jeszcze nie ma dostępnej tej najnowszej aktualizacji librewolf-bin z AUR. Pewnie jutro będzie. Zobaczymy, może coś się poprawiło.

Edit:
Niestety najnowsza wersja librewolf-bin z AUR ciągle przymula ;(

Edit2:
Ręczna instalacja z Chaotic-AUR, choć możliwa, powoduje, że nieaktywny staje się wcześniej używany profili przeglądarki (ze wszystkimi moimi ustawieniami) i nie mogę (nie wiem dlaczego) do niego się przełączyć (system ciągle tworzy nowe puste profile - ale nie chcę już tego drążyć - wracam do trefnej wersji z AUR).

Pojawia się po drodze zagadka!
Po wcześniejszym ponownym ustawieniu wszystkiego zgodnie z zaleceniami sekcji Setup, pojawił się problem z wersjami pakietu, tj.:

Raczej spodziewane, nie odświeżyłeś bazy danych, więc może mieć przeterminowane informacje :wink:

1 polubienie

Dzieją się dziwne rzeczy w tym repo.

10 dni pisałem, że na stronie https://builds.garudalinux.org/repos/chaotic-aur/x86_64/#librewolf jest dostępny pakiet librewolf-130.0.1-1-x86_64.pkg.tar.zst , który w tamtym czasie był o 1 wersję starszy od wtedy aktualnego w AUR.

Obecnie jest tu widoczna wersja starsza od wcześniej o 2 aktualizacje, tj.: librewolf-130.0-2-x86_64.pkg.tar.zst .
W sumie jest to wersja starsza od aktualnej aż o 4 aktualizacje!

O co tu może chodzić?
(Czy może wcześniej dostępna wersja, którą zainstalowałem, okazała się jakimś trojanem i dlatego została usunięta?)

No na stronie głównej Chaotic AUR piszą, że ostatnio zmigrowali infrastrukturę – może coś im umknęło czy coś w ten deseń – na twoim miejscu zgłosiłbym im to :wink:

wygląda na to, że jest jakieś - znany - problemy z aktualną wersją tego pakietu.
Opiekun napisał, że postara się coś z tym zrobić w weekend, więc czekam.

Edit niedz., 20.08
Aktualny pakiet pobrany ręcznie i jest OK.
Zatem poboczny problem w tym wątku rozwiązany.