Mabox Linux - Błąd podczas instalacji sterownika nvidii

@Tomek zaczynam podejrzewać, że mój laptop jest trefny. Jedno uruchomienie i karta jest off. Drugie, on. Kolejne też włączona i za trzecim, wyłączona. Wszystko już jest jak być powinno i, nie ma reguły.

To już nie podejrzenie, a pewność. Dodając wskazany parametr do grub’a, pierwsze trzy uruchomienia i karta była wyłączona. Myślę uff, w końcu. Ni wuja. 4te uruchomienie, karta włączona. Może by spróbować jednak te sterowniki zainstalować?

Rozwiązałem konflikty wskazywane przez instalator i udało się.

Nie uznaję tego, jako ominięcie problemu, bo problemem tu, jest ewidentnie sprzęt, a sterownik jednak udało się zainstalować. Edycja: Problemem była zła konfiguracja. Dzięki optimus managerowi i odpowiedniemu wpisowi do pliku *.conf, wyłączenie karty działa teraz tak jak trzeba, permamentnie, do chwili, aż nie zechcę z niej skorzystać. Z pomocą również kolegi @aquila wsparciem tym tematem: Optimus-manager. Przełączanie się między kartami graficznymi oraz tym: A guide to power management options · Askannz/optimus-manager Wiki · GitHub albowiem zależy mi na niskim poborze energii i temperaturach, temat rozwiązany definitywnie, w całości. Serdecznie dziękuję kolegom @Tomek oraz @aquila za pomoc. Bardzo dużo dziś się nauczyłem dzięki Wam Panowie. Zamykamy więc ten plac boju, z wynikiem + do wiedzy :wink: