Jak odzyskać styl Xfce-kolors?

Jednak przyjdzie mi poszukać alternatyw, gdyż w niektórych aplikacjach (na szczęście nie tych najważniejszych) ten styl pod GTK3 wygląda znacznie gorzej niż pod GTK2 .
Np. w xfce4-terminal pasek menu i narzędziowy wyglądają fatalnie:
2019-11-02_233540

Edit:
Po przeglądnięciu wszystkich dostępnych w systemie stylów GTK3, niestety żaden nie spełnia moich minimalnych wymagań.

Natomiast po dłuższym używaniu ostatnio pozyskanego stylu Xfce-kolors z GTK3 okazało się, że poza problemami z wyświetlaniem tekstów w różnych pakietach (jak na rysunku) są problemy z niektórymi aplikacjami. Np. nie ma widocznego suwaka głośności w aplecie panelu, więc, albo uda mi się poprawić korzystanie z Xfce-kolors z GTK3 (mam kilka pomysłów), albo będę zmuszony do przywrócenia GTK2 (co może być skomplikowane).

Edit2:
Próbowałem poprawić działanie debianowego Xfce-kolors z GTK3, zgodnie ze strukturą z pliku .deb, poprzez przeniesienie katalogów Xfce-* do /usr/share/themes/ . Niestety, nic to nie zmieniło.

Przeniosłem także debianowy plik silnika stylów: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gtk-3.0/3.0.0/theming-engines/libxfce.so . Jednak, jak się można było spodziewać, to też nic nie zmieniło, gdyż jak widać w pliku informacyjnym tego debianowego pakietu, wymaga on zależności (jak poniżej), których nie ma w Manjaro. I to może być przyczyną, że te style nie funkcjonują poprawnie w Manjaro.
Depends: libatk1.0-0 (>= 1.12.4), libc6 (>= 2.4), libcairo-gobject2 (>= 1.10.0), libcairo2 (>= 1.4.10), libgdk-pixbuf2.0-0 (>= 2.22.0), libglib2.0-0 (>= 2.37.3), libgtk-3-0 (>= 3.0.0), libpango-1.0-0 (>= 1.14.0), libpangocairo-1.0-0 (>= 1.14.0)

Tu wyczerpała się lista moich pomysłów na poprawienie Xfce-kolors z GTK3.

Macie może inny pomysł?